Om oss
Hjärta för barn är en del av Hela Människan-Lp Finnveden. Det är ca 30 församlingar i byggden som står som huvudmän. Vi bedriver ett brett socialt arbete på kristen grund vilken bl a betyder att vi jobbar för alla människors lika värde.

Vi vill tro att det alltid finns hopp!

Hjärta för barn erbjuder olika aktiviteter, enskilda samtal, läger och stödgrupper och vänder sig till barn och tonåringar som har krångel i familjen. Man kan också ha krångligt med sig själv. Krångel kan vara att någon i familjen dricker för mycket alkohol, använder droger, lider av psykisk ohälsa, att man som barn kommer i kläm vid svåra vårdnadstvister, är mobbad, har en förälder i fängelse, är drabbad av sorg eller att pengarna inte räcker till.

Man räknar med att vart femte barn lever i familjer med missbruk eller riskbruk. För att en förändring ska ske krävs det att någon vågar se missförhållande och avslöja dem.

Hemförhållanden påverkar barnen. De tar ofta på sig skulden och bär det som händer som en hemlighet och tror att de är ensamma i sin situation. Om ingen förklarar vad som händer gör de sin egen förklaring. Därför är det viktigt att få träffa andra barn i en liknande situation.

I grupperna får man hjälp att avlasta skuld och ansvar och att ha roligt. Där finns gemenskap, förståelse och samhörighet – vi ger barnen verktyg och redskap att hantera sin situation.
Kontakta oss
Hjärta för barn Värnamo
Lasarettsgatan 8
331 30 Värnamo

0370–339077
073-6893421
annsofie.bjorhag@helamanniskan.se
hjartaforbarn@helamanniskan.se